Yhteishyvä
DIY Sisustus

Letitä matto mummolatyyliin

12.7.2016
matto letitetty
Itsetehdyn maton saa aikaiseksi vaikkei osaisi kutoa, neuloa tai virkata. Tämä matto syntyi letittämällä mummolatyyliin. Ainakin minun mummo-muorini taikoi vanhoista vaatteista kauniita mattoja. Kun mekosta oli tehty paita, paidasta liivi, ja liivi vielä pienennetty äidiltä tyttärelle, leikattiin tekstiilit matonkuteiksi. Kätevää kierrätystä ja raaka-aineiden uusiokäyttöä. Tänä päivänä tekstiiliyritykset miettivät kuumeisesti, miten käytettyjen vaatteiden kuidut saataisiin uusiksi tuotteiksi. Mielenkiintoista nähdä minkälaisia innovaatioita syntyy, vai kudotaanko vain metreittäin mattoja?
matto letitetty
Letitettyyn mattoon käytin virkkausprojektieni trikookudejämät. Leikkasin kuteesta noin kolmen metrin pätkiä, kiinnitin kolme pätkää yhteen ja letitin. Ja letitin.
letitys
maton ompelu
Ja letitin, ja sitten ompelin. Ja ompelin. Ompelukoneella olisin edennyt nopeammin, mutta mökkivarustukseen kuului vain lanka ja neula. Harsin mattoa monta iltaa, mutta onneksi jalkapallon EM-kisat pitivät telkkarin edessä melkein joka ilta kympistä kahteentoista. Jos katselen töllöä teen useimmiten samalla jotain muuta, käsitöitä, tietsikkatöitä tai töitä. Tämä on toinen asia, jonka olen oppinut muoriltani: jouten ei todellakaan istuskella.
matto

Aiheeseen liittyvät

3 kommenttia

 • Vastaa Piia/aurinkokujalla 15.7.2016 klo 17:39

  Siitäpäs tuli kiva ja pirteän näköinen,
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  • Vastaa Hanna Kerman 19.7.2016 klo 20:50

   🙂

 • Vastaa Suihkuverhosta maja lapsille – Made in Kerman 22.7.2016 klo 7:00

  […] roikkuvan verhon osan ja teippasin harjanvarteen kiinni teltan taakse. Majan pohjalle laitoin ontelokuteista letittämäni pienen maton […]

 • Jätä vastaus